Det skal du gøre dig af overvejelser om børnetøj

Når man har børn i familien, så finder man hurtigt ud af, børn koster penge lige fra babystørrelsen af og fremover, da børn jo hele tiden vokser, så det er altså nødvendigt at have en passende garderobe, der følger med, så dine børn altid har noget passende tøj til enhver lejlighed.

Man finder også hurtigt ud af, at kvalitet koster, da der kan være store forskelle på priserne på både tøj og sko, og selv mindre størrelser kan koste flere hundrede kr., så det kan godt betale sig at tjekke flere butikker, før man køber nyt.

Flere webshops har masser af gode tilbud og kampagnepriser, så det er nemt at tjekke hjemmefra, og nogle gange kan det mindste barn måske bruge noget af de ældre børns tøj, som de ofte er vokset ud af så hurtigt, at det ikke er særligt slidt, så det kan sagtens bruges igen. Her kommer nogle spredte generelle tips og tricks til familier om børnetøj.

 

Gode råd til forældre om børnetøj

Man skal ikke så meget se på prisen eller mærket på tøjet og skoene, da det er vigtigere at se på materialet samt styrken af dette.

Man bør overveje, om det krymper, nemt slides, kan vaskes uden pletter, om det holder farven og andre praktiske overvejelser, men naturligvis spiller prisen og mærket da lidt ind i den sidste ende alligevel, men i visse sammenhænge behøves man ikke købe nyt designer tøj, idet man måske selv kan strikke huer eller vanter til vintersæsonen, eller man fandt lige nogle sko i genbrugsbutikken til lavpris, og de ser måske ud til at være som nye.

Tøj bør altid have en vaskeanvisning monteret, så man tydeligt kan se antal grader, som tøjet kan klare i vask, da f.eks. ubehandlet uld altid vil krympe, og andre slags tekstiler kan heller ikke klare høje temperaturer, så man skal blot være påpasselig med vaskeanvisningen. Man bør sy små navnemærker i tøjet, hvis børnene skal i vuggestue, børnehave eller skole, så tøjet ikke bliver væk mellem de andres tøj men hurtigt dukker op igen.

På overtøjet bør man få påsyet nogle reflekser, så barnet altid tydelig kan ses i aftentimerne af andre, når man befinder sig udenfor. Man bør undgå tøj med snore og bælter, da det er nemmere at anvende lynlås, trykknapper og velcro.

 

Sådan bør tøjet sidde på børnene

Mange typer tøj er stift og hårdt, så det klemmer og sidder stramt på børnene, hvilket er en stor fejl, så man bør altid finde tøj, som helst kan stretches lidt, det bør have en lidt elastisk funktion, så det smyger sig om barnets krop uden at stramme.

Masser af tøj kan stretches, og det gælder ikke kun joggingbukser og strømpebukser men også mange andre typer tøj. Komfort for barnet betyder trods alt mere end brands. I den kolde sæson bør man virkelig pakke børnene solidt ind, så de ikke fryser og kan modstå kulden, så de ikke så nemt bliver syge og sengeliggende.

En tætsiddende flyverdragt eller heldragt og eventuelt en elefanthue øverst kan beskytte barnet effektivt mod frost og kulde, og sko og støvler bør helst have en robust og skridsikker sål, så børnene ikke falder og slår sig. Til de mindste børn og kravlende babyer kan man med held klæde dem på med strømpebukser, strømper, leggings og knæbeskyttere, så de undgår at slå sig for meget, når de falder.