Hvad du kan lave med dine børn, når det regner om sommeren

Det er sommer, og børnene har ferie fra skolen. Når den danske sommer viser sig fra sin bedste side, er der slet ingen grænser for, hvad vi kan bruge tiden på. Danmark bugner af skønne sommerdestinationer, så er vejret godt, har I ingen undskyldning for kedsomhed.

Det er dog bare også sådan i Danmark, at man aldrig helt ved, hvordan vejret vil opføre sig. Den ene dag er der 28 grader, og den næste er der skybrud fra en klar himmel. Sådan er Danmark, og det har vi lært at tilpasse os. Men hvad så når du har hele børneflokken hjemme på sommerferie, og det regner dagen lang?

Lav hjemmebiograf i stuen

Når der er vinter i Danmark, bliver det hurtigt mørkt, og det er derfor oplagt at bruge vinterdage på gode film og serier. Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan se en god film om sommeren, og børnene vil elske at begrave sig i dyner på en regnvåd sommerdag.

Lav stuen om. Rul gardinerne ned, og hent madrasser ind på gulvet. Find dyner frem, og giv dine børn hver sin slikskål. Så er der lagt i kakkelovnen til indendørs familiehygge i sommerferien – det kan altså også noget.

Men hvad skal I se?

Narnia er en film for hele familien

Et rigtig godt bud på, hvad I skal se, er den fantastiske eventyrfilm Narnia. Den handler om fire søskende, der skal bo hos en mystisk mand på landet, mens krigen hærger i London. De finder hurtigt et klædeskab på gården, som viser sig at være indgangsporten til det magiske land Narnia.

Narnia er et land, der rækker ud over vores fantasi. Her bor talende dyr, dværge, fauner og kentaurer, og der går ikke længe, før børnene ender i en situation, de ikke helt kan kontrollere. Narnia er flot, magisk og eventyrlig, og den er helt sikkert noget for hele familien.

Lej den på dit fjernsyn

For blot ti år siden måtte du trodse regnen og køre ned i din lokale kiosk for at leje en film for 24 timer. De dage er forbi, og det gør det en del nemmere at holde spontan hjemmebiograf med Narnia, når sommeren ikke opfører sig, som man synes, den skal.

Lej Narnia, og få en filmoplevelse med din familie, I vil huske i lang tid.