Sjove aktiviteter at lave med dit barn

Når man har små børn, så er noget af det bedste i hele verden at kunne give et smil på læben til dem. Det er næsten ligegyldigt, hvor gamle de er: om de er helt små, og netop kun er begyndt i vuggestuen, om de måske er blevet en lille smule ældre og skal til at have deres første skoledag i folkeskolen, eller måske er de sågar blevet så gamle, at de skal til at gå i gymnasiet.

Uanset hvor gamle ens børn er, så er det vigtigt for enhver forælder, at de har det godt og har det sjovt. Derfor finder du her en række ting, du kan lave, som får barnet i godt humør og, som gerne skulle gøre, at de griner, og har det rigtig sjovt.

Det skal lige nævnes, at denne guide henvender sig til forældre med børn under 10 år.

Lære sjove jokes

Det er altid sjovt at kunne fortælle et par gode vittigheder. Dem kan du finde på siden, og når du først har fundet frem til nogle gode nogen, så gælder det om at fortælle barnet dem og dernæst prøve at få ham eller hende til at forstå, hvad der i grunden gjorde, at den var sjov.

Nogle jokes kan godt være under bæltestedet, og derfor er det nok smart at vælge vittighederne og vitserne med omhu, før du går i gang med at fortælle dem.

Fortæl historier

Før barnet skal sove, kan du også fortælle godnat historier. Dette var noget som min far ofte gjorde for mig og min lillesøster, og det var altid en succes. Mange forældre er måske bange for at det kan være svært at finde på historier, men her kan det være en god ide at lade sig inspirere af andre fortællinger. Læs i Politikens artikel her, hvorfor det er vigtigt at fortælle godnat historier til sit barn.

Lær alfabetet

Du kan også lære dine børn alfabetet. Dette er ikke noget, man bare sætter sig ned og laver på en eftermiddag. Det er noget, der kræver masser af tid. Men hvis du kan sørge for, at dit barn lærer det inden skolestart, så har dit barn et godt forspring.