Sjov og sund leg med en Berg trampolin

Trampoliner er generelt et sjovt udendørs legetøj til børn, og hvis man er forsigtig, så kan børnene faktisk få mange gode og sjove oplevelser ud af en trampolin, men man skal naturligvis kende til sikkerheden omkring trampoliner. En god trampolin skal være sikkerhedsgodkendt, og man bør ikke lade mindre børn lege på en trampolin uden opsyn. Man bør vælge en passende trampolin til familien, så man får den tilsigtede oplevelse, da trampoliner jo findes i mange udgaver og kvaliteter.

En trampolin er et sjovt havelegetøj

Børnene kan nemt få mange timer til at gå ved at hoppe på trampolin, og de kommer desuden i bedre form, så det kan anbefales at anskaffe sig en god trampolin, hvis det er noget, som børnene er vilde med, og selv mange voksne er også glade for at hoppe på trampolin. Man skal imidlertid være klar over, at trampoliner kan være farlige, hvilket statistikken også viser. Hvert år kommer mange på skadestuen takket være uheld på trampoliner, og tallet stiger hvert år. En trampolin er ikke et stykke ufarligt legetøj, og det samme gælder for rulleskøjter, cykler og skateboards. Det kræver kondition, indlæring, balance og koordinations evne at hoppe på trampolin, men udover en sjov oplevelse, så er det sundt for kroppen, da det er en form for motion. En god trampolin kombinerer nemlig leg og motion på en skånsom måde, så det er en effektiv måde at give børn succesoplevelser og større selvfølelse, hvilket især er tiltrængt for de børn, der normalt ikke er til sport og motion. Hvis man lander forkert på en trampolin, så kan man nemt komme alvorligt til skade, idet man kan forstuve eller brække sine led, idet anklerne er mest udsatte, da de tager af for hoppet. Når man er flere på en trampolin, så opstår der desuden en risiko for at støde ind i hinanden, hvilket heller ikke er ufarligt.

 

Valg af trampolin

Man kan købe trampoliner både som runde, firkantede, nedgravede modeller, med eller uden sikkerhedsnet, og priserne varierer ofte fra 2.000 kr. og opefter, og kvaliteten følger normalt med prisen. En billig trampolin kan ofte kun holde til et par sæsoner, før den er ødelagt af slitage. Idet den måske ikke er galvaniseret og bygget af solide og slidstærke materialer, der kan holde til vind og vejr. En Berg trampolin er den mest udbredte model i verden, da firmaet har produceret trampoliner i mere end 20 år, og man forbedrer konstant trampolinernes design, så de både er effektive, holdbare og sikre at anvende. En Berg trampolin er unik på grund af dens design og innovation, og flere uafhængige hjemmesider har kåret disse trampoliner til bedst i test. Det gælder især modellerne Champion og Favorit, der er populære på grund af deres kraftige kantbeskyttere, dynamiske fjedre, modstandsdygtighed over for rust og den kraftige byggekvalitet. Man kan købe en Berg Trampolin hos Coolshop for under 3.000 kr., og så får man kvalitet, som børnene kan have det sjovt med i mange år fremover.