Tag kæledyrene med på ferie

Hos mange familier har man ét eller flere kæledyr, som man hygger sig med i hverdagen, og det er oftest børnenes opgave at sørge for foder og rengøring hos familiens kæledyr, da de i mange tilfælde er anskaffet for børnenes skyld og for børnenes fornøjelse.

Naturligvis deltager forældrene med at overvåge og vejlede børnenes omgang med kæledyrene, så dyrene generelt får tilstrækkeligt med vand og foder samt motion og leg, men hvad gør man så med dyrene i sommerferien, hvis familien rejser af sted i flere uger til udlandet?

Feriemuligheder for børnefamilierne

Mange familier har tradition for at rejse i væk i flere uger i den lange sommerferie, så man kan nyde at blot være sammen i familien under komfortable forhold, som både kan være en bilferie i Danmark med overnatning, sommerhusferie eller måske en flyrejse ned til Middelhavets sol og varme.

Normalt er det sikrest at lade dyrene blive hjemme under ferien, da man ofte ikke kan medbringe kæledyr i fly, og normalt får man venner, naboer eller familie til at passe familien kæledyr, mens man er bortrejst. Men faktisk kan man forberede sig og alligevel tage hund og kat med på ferie.

Det gælder blot om at placere dyrene i et stort og passende bur, som kan medbringes i bilen, og jeres dyr vil elske at komme med ud på eventyr, og børnene er ofte meget knyttede til kæledyrene i forvejen.

Hvad er reglerne for at medbringe hund og kat?

Vi kører ofte på bilferie til vores nordiske naboer Norge og Sverige, og her er det relativt nemt at medbringe sine kæledyr på ferierejsen.

Man skal blot sørge for en korrekt mærkning af sine kæledyr i henhold til det nyeste regelsæt på området, som er fra 2012. Der skal være 4 krav opfyldt, for at kæledyrene må medbringes på rejsen, og de er følgende:

  1. Dyrene er ID mærkede.
  2. Dyrene er vaccinerede mod rabies.
  3. Man har kæledyrspas.
  4. Man anmelder indførslen til Toldvæsnet ved indrejsen.

Hvis man tager kæledyr med til Norge skal de ovennævnte 4 regler overholdes, men derudover skal der også foretages en blodprøve på dine medbragte kæledyr. Alle hunde som skal rejse ind i Norge skal være behandlet mod rævens dværgbændelorm.

Behandlingen mod orm skal være gennemført af en dyrlæge mindst 24 og højst 120 timer før ankomsten, men alternativt accepterer man, hvis hunden er behandlet mindst 2 gange med højst 28 dages mellemrum før den første indrejse til Norge. Herefter skal dyret behandles mindst hver 28. dag, så dette alternativ kan være hensigtsmæssigt for for berejste personer.