Skiferie med børn til Zell am Ziller

Man kan virkelig give børnene en sjov og spændende skiferie ved at tage til skiområdet Zell am Ziller, der ligger i Østrig ved Zillertal. Østrig er i forvejen den mest foretrukne skidestination for de fleste, da landet dels ligger i bekvem afstand af Danmark, og desuden har landet ideelle forhold til skiløb med masser af aktiviteter til både børn, uerfarne skiløbere samt de erfarne skiløbere.

Selve skiområdet Zell am Ziller ligger mellem 1.300 og 2.500 meters højde, og det strækker sig fra Hintertux til Kaltenbach, og liftkortet gælder overalt. Her findes mere end 600 km pister i flere sværhedsgrader, så alle kan more sig her på pisterne samt udenfor, og på grund af snekanonerne og gletsjeren Hintertux er her sne året rundt.

Derfor er Zell am Ziller værd at besøge

Skisportsstedet Zell am Ziller er yderst populært, idet stedet har så mange muligheder til skituristerne, og det gælder både gode forhold til skituren men også hyggelige afterski muligheder.

Området omkring Zillertal består også af andre kendte skidestinationer såsom Kaltenbach, Stumm, Mayrhofen, Ramsau/Hippach, Fügen, Hochfügen, Gerlos, Aschau, Wald/Königsleitensamt naturligvis Zell am Ziller.

Stedet ligger i det idylliske bjergområde Tyrol, hvor der findes mange landsbyer og bondegårde. Zell am Ziller ligger i en hyggelig dal, så der er gode ski muligheder rundt om byen.

Man kan komme rundt i hele området ved hjælp af et gratis tog- og skibussystem, og man kan også rejse med det gratis tog fra Jenbach til Mayrhofen. Hvis man gerne vil shoppe og nyde gode restauranter samt et udbygget natteliv, så bør man eventuelt tage til nærtliggende Mayrhofen, der har en hyggelig gågade med et charmerende butiksstrøg.

I Gerlos kan man nyde én af Europas bedste snowparker ”Snowparken Penken Park”, så der findes altså masser af muligheder for alle i skiområdet. I Zell am Ziller finder man alligevel også lokale supermarkeder, gode restauranter, butikker, samt et lækkert sportscenter med mulighed for bowling, skøjteløb, tennis og flere andre muligheder. Om aftenen ønsker mange at slappe af og går på bar eller diskotek, og desuden finder man to natklubber i Zell am Ziller.

Hvordan kommer man til Zillertal og Zell am Ziller?

Skiområdet ligger i hjertet af skiområder i Alperne, som befinder sig lidt syd for den tyske storby München. Det er nemt at komme hertil, da man blot følger skiltningen på de tyske motorveje, der fører gennem Hamborg, Hannover og Nürnberg. Fra München skal man fortsætte sydpå ad hovedvej 8 mod Rosenheim, idet man her skal svinge til højre ad rute 93 mod Kufstein.

Her følger man E45 mod Fugen, idet man her drejer til venstre ad rute 169 mod . Det er behageligt at køre selv, da man således kan tage små afstikkerture til øvrige attarktioner på turen hertil, og man slipper for at skulle tage taxi eller bus, hvis man i stedet for havde taget flyet til Innsbruck, som er nærmeste lufthavn.

Mange vælger at sikre en overnatning i forvejen hjemmefra, hvilket nemt kan foretages hos rejsebureauet Sunweb på deres hjemmeside, da man her nemt kan booke en kør-selv-skirejse til Zell am Ziller. Det er nemt og billigt at bestille en skiferie her, og desuden får man både indkvartering samt liftkort med i prisen på rejsen.

 

 

 

Billede: theonewithout

Billede: theonewithout